Placinta dobrogeana

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 17051 vizualizari

 

inca una din preferatele mele !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg branza dulce si sarata
  • 500 g smantana
  • 10 oua
  • zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Intr-un vas am amestecat branza cu 100 ml smantana, zahar, coaja de lamaie si esenta de rom. Amestecul l-am impartit in 4 parti.

Am uns o tava cu putin unt, iar restul l-am topit. Am obtinut 4 rulouri din 4 foi. Am luat fiecare foaie am uns-o cu unt cu ajutorul pensulei. Pe ultima am intins amestecul de branza. Am rulat si am format un sul pe care l-am asezat in tava ( usor strans la capete ). Dupa ce le-am obtinut pe toate 4, le-am intepat cu furculita, apoi am turnat amestecul format din ouale batute, smantana, si zahar vanilat, astefl incat sa se acopere rulourile. Am introdus la cuptor, la foc mediu si cand se rumeneste se scoate din cuptor.

O placinta minunata!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu untură